מצרכים לחמניות באן
מתכון לחמניות באן – אופן ההכנה
- מוזגים מים קרים ועליהם את השמרים היבשים.
- ניתן לשמרים דקה להתמוסס במים ואז נוסיף את הקמח והמלח.


- נתחיל מלערבב כדי שהקמח ייספוג מים

- נכסה ונניח בצד לכמה דקות

- נעביר למשטח ונלוש ידנית, נעצור כאשר מתקבל בצק חלק לגמרי- אם הבצק מתנגד, אפשר להניח אותו מכוסה לחמש דקות ולהמשיך.

- מחלקים לכדורים של 50 גרם ללחמניות קטנות או 100 גרם ללחמנית בינוניות

- פוחסים או מרדדים כל כדור ומקפלים את הבצק כך שנוצרות שכבות וזה עוזר לבנות מבנה גבוה לבאן.


- נכדרר כל עיגול תוך שמירה על המבנה שלו, נוודא שהתחתית אטומה ונניח בתוך כלי אידוי על סיליקון או נייר אפייה גזור.

- נתפיח במשך שעה עם מכסה סגור בטמפ החדר, ולאחר מכן שעה נוספת ללא כיסוי.

השעה ללא כיסוי גורמת לקבלת המעטה הכיפתי והחלק שאנחנו רוצים לקבל בבאן. - מאדים על חום בינוני- גבוה למשך 15 דקות ואז מכבים את האש ולא פותחים למשך 5 דקות.

תעקבו אחרי ההוראות ואין סיבה שלא תקבלו תוצאה מושלמת כמו שלנו, בתאבון!
