מצרכים
- 200 גרם מחמצת
- 200 גרם מים
- 200 גרם קמח
- 3 כוסות מים קרים (750 מ״ל)
- 1 ק״ג קמח לחם
- 3 כפיות מלח
- רבע כוס שמן זית (60 מ״ל)
פוקצ’ה מחמצת מתכון צעד אחר צעד
- דבר ראשון יוצרים סטרטר מערבוב המחמצת, המים והקמח שבהתחלה.





- כאשר הסטרטר מכפיל נפח, מכניסים אותו לקערת המיקסר.
- בקערת מיקסר מוסיפים ראשית את המים, מערבבים עם הסטרטר עד שנוצר נוזל חלק ואז מוסיפים את הקמח, השמן והמלח.
- מעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.

- משמנים קערה ומעבירים את הבצק. מכסים ושולחים למקרר ליומיים.
- אחת ליום מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים אותו סדרת קיפולים.
- משמנים את המשטח

- מורידים את הבצק

- מכאן אתם יכולים לעשות מה שבא לכם! 😁
אני חילקתי ל 5 חלקים ויצרתי 5 פוקצ׳ות.
- חיכיתי קודם שהבצק יכפיל את הנפח על השיש ואז התחלתי להוסיף תוספות:

- 2 פוקצ׳ות עם שמן זית ומלח ים אטלנטי גס:

- פוקצה אחת עם שמן זית וגבינה בולגרית

- פוקצה אחת עם שמן זית, פטריות שימאגי ובצל סגול, מלח ים אטלנטי גס ופלפל שחור גרוס

- פוקצ׳ה אחת עם שמן זית, פטריות שימאגי וכרישה, מלח ים אטלנטי גס ופלפל שחור גרוס

- מכניסים את הפוקצ׳ות לאפייה בחום 250 מעלות טורבו למשך כ 10 דקות עד שמזהיבות


