מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

קובנה מחמצת

כמה שעות / בינוני / סיר קוטר 20 ס״מ
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים:

  • חצי כוס מים קרים (125 מ״ל)
  • 2 כפות סוכר (25 גרם)
  • 300 גרם סטרטר (100 מחמצת 100 קמח 100 מים)
  • 3 כוסות קמח לחם (420 גרם)
  • 2 כפות שמן (רגיל או זית) 20 גרם
  • כפית מלח (8 גרם)
  • ביצה
  • 100 גרם חמאה
  • לגרסת פרווה – כל שומן מוקשה אחר – מרגרינה או נטוריה וכדומה

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד מים עם סטרטר עד לנוזל אחיד.
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים על לקבלת בצק חלק שנפרד מהדפנות.
  3. מקמחים משטח ומרדדים את הבצק למלבן ומורחים את כל החמאה בשכבה אחידה.
  4. מגלגלים תוך כדי משיכה לקבלת גליל מלא שכבות.
  5. חותכים את הגליל ל 8 חתיכות שוות ומסדרים בתוך סיר בקוטר 20 ס״מ.
  6. מתפיחים עד לשילוש הנפח כדי לקבל תוצאה אוורירית.
  7. אופים בחום של 200 מעלות למשך 90 דקות עד שהמאפה שחום לחלוטין.
  8. מגישים עם רסק, ביצים קשות וסחוג.