מצרכים
בצק:
- בצק כיסונים של שימרית
מילוי:
- 500 גרם פרגית טחונה
- 3 בצל ירוק (100 גרם)
- אצבע ג׳ינג׳ר (20 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
- כפית סוכר (2 גרם)
- 2 כפות שמן (30 גרם)
- 3 כפות סויה בהירה (45 גרם)
- כף שמן שומשום (15 גרם)
- 2 כפות יין סיני/ סאקה/ יין לבן (30 גרם)
הגשה:
- סויה
- שמן שומשום
- שמן צ׳ילי
- טבעות בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי ביחד עד לקבלת עיסה אחידה.
- לוקחים כמות של כף שטוחה או כפית בהריון, ומניחים במרכז של בצק לכיסון של שימרית.
- החלק הכי כיף זה הקיפול!
- פשוט מהדקים מעל וזהו!
- משמנים מעט מחבת ומניחים את כל הכיסונים המקופלים
- מדליקים את האש ומטגנים קלות עד שהתחתית מזהיבה
- מוזגים מים בגובה חצי ס״מ ומכסים.
- מבשלים למשך כמה דקות עד שהמים מתאדים
- מסירים את המכסה וממשיכים עוד שתי דקות כדי שהתחתית תקבל קריספיות.
- הופכים על צלחת ומוזגים מעל סויה, שמן שומשום, שמן צ׳ילי ובצל ירוק.
- בתאבון!!
פרסום ממומן בשיתוף שימרית