מצרכים
בצק :
- בצק כיסונים של שימרית
מלית:
- 4 תפוחים (איזה שאוהבים)
- 50 גרם חמאה (או נטורינה בטעם חמאה)
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- חלמון
- כפית קורנפלור
אופן ההכנה
- מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות ואחידות
- מחממים חמאה ומוסיפים את התפוחים יחד עם סוכר
- תחילה הכל יימס ויהיה נוזלי, תמשיכו לערבב על אש בינונית עד שכל הנוזלים נעלמים.
- נניח להתקרר ואז נוסיף את החלמון והקורנפלור ונערבב היטב.
- ניקח עיגול אחד מהבצק ונניח במרכזו חצי כף מהמלית.
- נרטיב את השוליים מבפנים כדי שזה יידבק היטב ומקפלים לצורה של גיוזה.
- חשוב לכסות את מה שכבר מקופל כדי שלא יתייבש.
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הכיסונים עד שמזהיבים (טיגון קצר)
- עורמים בצלחת ומזלפים מעל דבש
פרסום ממומן בשיתוף שימרית