מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חלת רימון לראש השנה

3 שעות / בינוני / חלה אחת
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

  • 250 מ״ל מים (כוס)
  • 2 כפיות שמרים יבשים (8 גרם)
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • כפית מלח (5 גרם)
  • 100 גרם נטורינה בטעם טבעי

אופן ההכנה

  1. מערבבים במים את השמרים והסוכר ומניחים כמה דקות עד שמתחיל להיווצר קצף.
  2. מכניסים לקערת המיקסר יחד עם כל שאר מצרכים ולשים במשך 8-10 דקות עד שהבצק רך וחלק.
  3. עכשיו אפשר להתחיל לחלק לכדורים ובגלל שיש לא מעט עבודה אז זה זמן גם לשאר הבצק לתפוח.
  4. מחלקים 14 כדורים במשקל 30 גרם, כדור אחד במשקל 50 גרם ואת כל שאר הבצק כגוש אחד.
  5. כל אחת מהחתיכות הקטנות מכדררים לכדור חלק ויפה.
  6. לוקחים תבנית קפיץ כלשהי שתהיה מספיק גדולה ומניחים על תבנית ונייר אפייה.
  7. מחתיכת הבצק הגדולה יוצרים רצועה אחת שתהיה בהיקף הפנימי של התבנית.
  8. מסדרים את 14 הכדורים הקטנים בפנים כמו שמודגם.
  9. מהכדור שנותר יוצרים כתר ומניחים בראש הרימון מחוץ לתבנית.
  10. מניחים להתפחה עד הכפלת נפח ומחממים תנור ל 200 מעלות.
  11. כשהבצק תפח מסירים את התבנית ומחברים את הראש של הרימון.
  12. אפשר להבריש ביצה או כל דבר אחר 
  13. מכניסים לאפיה של 20 דקות
  14. ביציאה מהתנור מברישים דבש לברק יפה.

פרסום ממומן בשיתוף שימרית