מצרכים
מלית:
- 50 גרם פטריות שיטאקי יבשות (בד”כ כמות של שקית שמוכרים בסופר)
- 300 גרם גזר פני קילוף (2 גזרים גדולים או 5 קטנים)
- כוס כרוב
- כוס פטריות שאוהבים
- חצי קילו בצל לפני קילוף (2 בינוניים)
- 2 כפות מהשמן של הבצל
- כפית מלח
- כפית סוכר
- 2 כפות סויה בהירה
- 2 ענפים של בצל ירוק
בצק:
- בצק כיסונים של שימרית
רוטב:
- 2 כפות סויה בהירה
- כף חומץ בלסמי
- כפית סוכר
- כפית שמן שומשום
ההכנה
- נשרה מבעוד מועד את הפטריות למשך שעתיים עד שיתררכו לגמרי. לאחר מכן נסחט היטב עודפי מים.
- נחתוך בצל לקוביות קטנות ונטגן בשמן עמוק וחם מאוד עד שיהפוך לשחום וקטן, נסמן ונשמור את השמן בצד.
- אל מעבד מזון נכניס בזה אחר זה: פטריות, גזר ובצל ירוק.
- מערבבים בקערה את המרכיבים הקצוצים ביחד עם כל חומרי התיבול.
- מבשלים על אש בינונית יחד עם הכרוב והפטריות למשך מספר דקות תוך ערבוב עד לריכוך התערובת ואידוי נוזל מיותר.
- נעביר לקירור בצד.
רוטב:
נערבב יחדיו את מרכיבי הרוטב ונניח בצד.
גלגול
במרכז כל עיגול בצק נניח כף של מילוי.
נצמיד את השוליים כל פעם למרכז עד שמקבלים צורת פרח.
בישול:
נסדר על כלי אידוי ונאדה למשך 5 דקות על אש גבוהה.