מצרכים
שניצל:
- 500 גרם חזה עוף פרוס
- רבעמכוס קמח
- רבע כוס קורנפלור
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית שום גבישי
- חצי כפית צ׳ילי גרוס- אופציונלי
- פירורי לחם ושומשום לציפוי
- שמן לטיגון
פתיתים:
- 500 גרם פתיתים
- 625 מ״ל מים (2 וחצי כוסות)
- 3 כפות שמח
- כפית מלח
רוטב עגבניות:
- 2 כפות שמן
- בצל חתוך לקוביות קטנות
- פחית עגבניות מגורדות
- חבילת רסק עגבניות
- כפית מלח
- כפית פפריקה
- כפית סוכר
אופן ההכנה
- נערבב את הקמח והקורנפלור ונצפה את פרוסות החזה
- נטרוף ביצים עם תיבול ונכניס את החזה פנימה
- נחמם שמן בסיר
- נערבב פירורי לחם ושומשום, נצפה כל חתיכה ונכניס לשמן
- נטגן כמה דקות מכל צד עד הזהבה
- נוציא לרשת טיגון על מנת שלא יקבל רטיבות וישאר פריך
- נכין פתיתים:
- נטגן קלות את הפתיתים עד הזהבה חלקית
- נוסיף מים ומלח ונבשל לפי הוראות היצרן.
- בסיר נוסף נטגן בצל עד הזהבה, נוסיף עגבניות ותיבול ונערבב היטב. נמשיך לבשל בינתיים
- כשמגיע הזמן לכבות את האש של הפתיתים, מעבירים אותם לרוטב ומכבים את הגז לגמרי.
- מערבבים היטב ומניחים מספר דקות עם מכסה סגור.
- עכשיו שוב מערבבים וזה עוזר לשמור על הפתיתים אחד אחד.