מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פתיתים אדומים ושניצל

60 דקות  / קל / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

שניצל:

  • 500 גרם חזה עוף פרוס
  • רבעמכוס קמח
  • רבע כוס קורנפלור
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית שום גבישי
  • חצי כפית צ׳ילי גרוס- אופציונלי
  • פירורי לחם ושומשום לציפוי
  • שמן לטיגון

פתיתים:

  • 500 גרם פתיתים
  • 625 מ״ל מים (2 וחצי כוסות)
  • 3 כפות שמח
  • כפית מלח

רוטב עגבניות:

  • 2 כפות שמן
  • בצל חתוך לקוביות קטנות
  • פחית עגבניות מגורדות
  • חבילת רסק עגבניות
  • כפית מלח
  • כפית פפריקה
  • כפית סוכר 

אופן ההכנה

  1. נערבב את הקמח והקורנפלור ונצפה  את פרוסות החזה
  2. נטרוף ביצים עם תיבול ונכניס את החזה פנימה
  3. נחמם שמן בסיר 
  4. נערבב פירורי לחם ושומשום, נצפה כל חתיכה ונכניס לשמן
  5. נטגן כמה דקות מכל צד עד הזהבה
  6. נוציא לרשת טיגון על מנת שלא יקבל רטיבות וישאר פריך
  7. נכין פתיתים:
  8. נטגן קלות את הפתיתים עד הזהבה חלקית
  9. נוסיף מים ומלח ונבשל לפי הוראות היצרן.
  10. בסיר נוסף נטגן בצל עד הזהבה, נוסיף עגבניות ותיבול ונערבב היטב. נמשיך לבשל בינתיים 
  11. כשמגיע הזמן לכבות את האש של הפתיתים, מעבירים אותם לרוטב ומכבים את הגז לגמרי.
  12. מערבבים היטב ומניחים מספר דקות עם מכסה סגור.
  13. עכשיו שוב מערבבים וזה עוזר לשמור על הפתיתים אחד אחד.