מצרכים:
- חצי כוס מים קרים (125 מ״ל)
- 2 כפות סוכר (25 גרם)
- 300 גרם סטרטר (100 מחמצת 100 קמח 100 מים)
- 3 כוסות קמח לחם (420 גרם)
- 2 כפות שמן (רגיל או זית) 20 גרם
- כפית מלח (8 גרם)
- ביצה
- 100 גרם חמאה
- לגרסת פרווה – כל שומן מוקשה אחר – מרגרינה או נטוריה וכדומה
אופן ההכנה
- מערבבים יחד מים עם סטרטר עד לנוזל אחיד.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים על לקבלת בצק חלק שנפרד מהדפנות.
- מקמחים משטח ומרדדים את הבצק למלבן ומורחים את כל החמאה בשכבה אחידה.
- מגלגלים תוך כדי משיכה לקבלת גליל מלא שכבות.
- חותכים את הגליל ל 8 חתיכות שוות ומסדרים בתוך סיר בקוטר 20 ס״מ.
- מתפיחים עד לשילוש הנפח כדי לקבל תוצאה אוורירית.
- אופים בחום של 200 מעלות למשך 90 דקות עד שהמאפה שחום לחלוטין.
- מגישים עם רסק, ביצים קשות וסחוג.