מצרכים
- 250 מ״ל מים (כוס)
- 2 כפיות שמרים יבשים (8 גרם)
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
- כפית מלח (5 גרם)
- 100 גרם נטורינה בטעם טבעי
אופן ההכנה
- מערבבים במים את השמרים והסוכר ומניחים כמה דקות עד שמתחיל להיווצר קצף.
- מכניסים לקערת המיקסר יחד עם כל שאר מצרכים ולשים במשך 8-10 דקות עד שהבצק רך וחלק.
- עכשיו אפשר להתחיל לחלק לכדורים ובגלל שיש לא מעט עבודה אז זה זמן גם לשאר הבצק לתפוח.
- מחלקים 14 כדורים במשקל 30 גרם, כדור אחד במשקל 50 גרם ואת כל שאר הבצק כגוש אחד.
- כל אחת מהחתיכות הקטנות מכדררים לכדור חלק ויפה.
- לוקחים תבנית קפיץ כלשהי שתהיה מספיק גדולה ומניחים על תבנית ונייר אפייה.
- מחתיכת הבצק הגדולה יוצרים רצועה אחת שתהיה בהיקף הפנימי של התבנית.
- מסדרים את 14 הכדורים הקטנים בפנים כמו שמודגם.
- מהכדור שנותר יוצרים כתר ומניחים בראש הרימון מחוץ לתבנית.
- מניחים להתפחה עד הכפלת נפח ומחממים תנור ל 200 מעלות.
- כשהבצק תפח מסירים את התבנית ומחברים את הראש של הרימון.
- אפשר להבריש ביצה או כל דבר אחר
- מכניסים לאפיה של 20 דקות
- ביציאה מהתנור מברישים דבש לברק יפה.
פרסום ממומן בשיתוף שימרית