מצרכים
דג:
- פילה סלמון במשקל כ- 1 ק״ג שיהיה חגיגי ויפה
בלילה:
- קמח לציפוי הדג
- 2 ביצים
- פירורי לחם זהובים
רוטב:
- 2 כפות גדושות חרדל דיז׳ון חלק
- 3 כפות גדושות דבש
- 2 שיני שום כתושות
- קמצוץ מלח לשיפור הטעם
אופן ההכנה
- מצפים את הדג היטב בקמח מכל הכיוונים.
- מכינים 2 כלים: אחד עם ביצים טרופות ואחד עם פירורי לחם
- מחממים שמן בסיר רחב שכל הדג יכול להיכנס אליו
- לוקחים את הדג המצופה קמח וטובלים בביצה
- מהביצה לפירורי הלחם
- שוב לביצה
- שוב פירורי לחם- וחשוב לשים לב לאורך כל ההכנה שלא פוגעים בציפוי הדג ועובדים בעדינות.
- מכניסים לשמן שחומם מראש ומטגנים כדקה מכל צד
- מוציאים לרשת כדי לשמור על פריכות ומכינים את הרוטב:
- מערבבים חרדל, דבש, שום ומלח יחד לרוטב חלק
- מעבירים את הדג לכלי הגשה ומוזגים את הרוטב מעל.
- מקשטים בטבעות עירית ומגישים 🙂
פרסום ממומן בשיתוף שופרסל