מצרכים
בצק:
- בצק כיסונים מצונן של שימרית
מילוי וונטון:
- 250 גרם פרגית
- חצי כפית מלח
- חצי כפית סוכר
- גבעול בצל ירוק (35-40 גרם)
- אצבע ג׳ינג׳ר (20 גרם)
- כף קורנפלור (10 גרם)
- כף שמן שומשום (10 גרם)
- 250 גרם ג’לי
ג’לי:
- 500 מל ציר שאוהבים- ירקות/בקר/עוף
- 10 גרם ג’לטין
- רבע כוס מים
הגשה:
- בצל ירוק חתוך לטבעות קטנות
- סויה
- שמן צ’ילי
- שמן שומשום
אופן ההכנה
- ראשית מערבבים את הג’לטין במים קרים ומניחים בצד.
- מכינים ציר מרק שאוהבים
- כשהג’לטין מתקשה, ממיסים אותו במיקרו, ומוזגים לתוך הציר.
- מערבבים ומעבירים לקופסה, מכסים ושולחים לקירור עד התייצבות מוחלטת.
- קוצצים את הג’לי לקוביות קטנות ומניחים בצד.
- מערבבים פרגית טחונה עם כל מרכיבי המילוי והג’לי בכמות מתאימה.
- הערבוב צריך להיות עדין כדי לאחד הכל ולא לשבור את הג’לי.
- בוחרים כוסות קטנות בגודל של סופלה.
- מזלפים בתחתית מעט שמן שומשום ואז כף נדיבה מהמילוי.
- בצק כיסונים של שימרית מעל, עוד כף מילוי, ועוד בצק כיסונים.
- מעבירים לכלי אידוי ומאדים בחום גבוה בערך 6 דקות עד שהג’לי הופך למרק והפרגית מבושלת.
- מוזגים מעל סויה, שמן שומשום, שמן צ’ילי ובצל ירוק ובתאבון 🙂
תוכן בשיתוף שמרית