מצרכים
ירקות להחמצה:
- 800 גרם כרוב חתוך לקוביות
 - 120 גזר פרוסת למטבעות
 
נוזל כבישה:
- 900 מ״ל חומץ
 - 500 גרם סוכר לבן
 - כפית מלח
 - מיץ מחצי לימון
 
תוספות:
- פרוסות מחצי לימון
 - שן שום פרוסה
 - פלפל שאטה יבש פרוס לרצועות
 
אופן ההכנה
- מערבבים את כל התחמיץ יחד עד להמסה של הסוכר.
 - מוסיפים את התוספות והירקות ומערבבים, מכסים ונותנים לחמוצים לנוח שעה בטמפרטורת החדר.
 - לאחר המנוחה מעבירים לכלי בקיבולת 2 ליטר.
 - נותנים לחמוצים יומיים מנוחה במקרר.
 - מגישים עם שומשום קלוי מעל.
 - ניתן לשמור בקירור עד שבוע וחצי