מצרכים
אורז לסושי:
- 500 גרם אורז עגול לסושי
- 500 מ״ל מים
- מעט מלח לטעם
שווארמה:
רוטב טחינה ווסאבי:
- חצי כוס טחינה גולמית
- 4 כפות מים לדילול
- מעט שום כתוש
- מעט מלח
- כף משחת ווסאבי
אופן ההכנה
- שוטפים את האורז היטב עד שהמים צלולים
- מסננים את האורז ומעבירים לסיר
- מוסיפים את המים ומכסים. מבשלים ל- 20 דקות על אש נמוכה ואז לא פותחים את המכסה במשך עוד 20 דקות.
- מכינים שווארמה ומניחים לקירור.
- מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל המרכיבים יחד.
- כשהאורז מתקרר ונעים למגע יוצקים כדור מרובו
- בכדור יוצרים חור ודוחסים כמה שיותר שווארמה.
- מכסים עם יתרת האורז ומהדקים, יוצרים צורת משולש.
- גוזרים רצועת אצת נורי ותופסים מלמטה.
- בתאבון!