מצרכים
עוגה: קוטר 16
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- חצי כוס קקאו (70 גרם)
- שקית אבקת אפייה
- 2 כוסות סוכר (400 גרם)
- קמצוץ מלח
- גביע יוגורט (200 גרם)
- חצי כוס שמן קנולה (100 מל)
- 4 ביצים
- כפית תמצית וניל
- כוס קפה חם בלי סוכר (250 מל)
קרם וניל:
- ליטר שמנת להקצפה
- 10 גרם ג’לטין
- 50 מל מים
- 250 גרם שוקולד לבן
- 30 גרם חמאה
דובדבנים:
- 2 צנצנות דובדבני אמרנה
- 20 גרם חמאה
- חצי כפית קורנפלור
אופן ההכנה
- העוגה:
- מרפדים תבנית גבוהה בנייר אפייה ונייר כסף מלמטה כדי שהבלילה לא תנזל.
- מערבבים ומנפים את הקמח, קקאו, אבקת אפייה
- מכינים כוס קפה
- מכניסים את כל הרטובים לקערה ומערבלים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את האבקות ומערבלים להטמעה
- תוך כדי זילוף הקפה מעבדים עד לבלילה חלקה.
- מוזגים לתבנית ואופים בחום 170 מעלות למשך 45 דקת.
- כשהוגה יוצאת מהתנור ומתקררת, פורסים אותה לרוחב ומקבלים 3 חלקים שווים.
- הקרם:
- מערבבים את הגלטין והמים ומניחים עד שהכל נספג והופך לגוש.
- מחממים שמנת עד שמעלה אדים
- מוזגים את השמנת על הגלטין, שוקולד לבן וחמאה וטוחנים היטב.
- מעבירים לקערה, מצמידים ניילון ושולחים לקירור עד טמפרטורת מקרר (אפשר להכניס למקפיא כדי לזרז אבל שלא ייקפא)
- כשזה קר מאוד, מקציפים עד לקצפת יציבה. חלק מעבירים לשק זילוף לצורך קישוט בסוף.
- דובדבנים:
- מסננים את הדובדבנים מהסירופ.
- מברישים כל עיגול עוגה בסירופ
- את הסירופ שנותר מערבבים עם חצי כפית קורנפלור, מביאים לרתיחה ומוסיפים את החמאה כשמכבים את האש.
- מערבבים היטב ומעבירים לקירור.
- הרכבה:
- הרכבה חייבת להתבצע בתוך תבנית אחרת הכל יישפך! זה מתייצב בקירור.
- מניחים עוגה בתחתית
- מעליה 2 מצקות של קרם
- שכבה של דובדבנים
- עוגה
- קרם
- דובדבנים
- עוגה
- שולחים להקפאה עד התייצבות
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את הנייר
- מורחים את יתרת הקרם מסביב לעוגה
- מצפים את הכל בשוקולד- אפשר גם גילופי שוקולד מריר. הרבה יותר קל.
- מזלפים קרם מעל בצורת טבעת ובמרכז כל זילוף מניחים דובדבן
- את הסירופ שנותר מוזגים במרכז.