מצרכים
- 6 מלפפונים בינוניים (500 ג’)
- 2 כפות מלח
תחמיץ:
- 1/2 כוס חומץ אורז
- 3 כפות שמן שומשום
- 1/2 כוס סוכר
- 4 פרוסות לימון
- 1 כף גינגר קצוץ
- 2 כפות צ’ילי גרוס חריף
- 3 שיני שום כתושות
- מים
אופן ההכנה
- חותכים את המלפפונים לטבעות בעובי של עד 3 מ”מ
- מפרזים את המלח מעל המלפפונים ומערבבים היטב עד שמלח מצפה את כל המלפפונים.
- מעבירים את המלפפונים לרשת / מסננת ומניחים מעל כלי לאיסוף נוזלים ומניחים בצד ל-15 דקות.
- בזמן הזה מערבבים יחד את כל מרכיבי התחמיץ, וממתינים עד שהמלפפונים יגירו נוזלים.
- לאחר ההמתנה מעבירים את המלפפונים לכלי מבלי לשטוף אותם, אפשר צנצנת עם מכסה או קערה וניילון נצמד, כלי שניתן לכסות.
- שופכים מעל את התחמיץ, מכסים את המלפפונים עם מים.
- מערבבים הכל היטב, ומכניסים למקרר ל-45 דקות.
- אחרי 45 דקות המלפפונים מוכנים.
- בתאבון.