מצרכים
מוצר 1:
- כוס חלב 3% (250 מ״ל)
- 2 כפיות סוכר (10 גרם)
- שורש ג׳ינג׳ר (כ-150 גרם)
אופן ההכנה
- מקלפים ומגרדים בפומפיה דקה את הג׳ינג׳ר.
- מעבירים את הג׳ינג׳ר המגורד למסננת, באמצעות מעכיה ע״י כף סוחטים מיץ מהג׳ינג׳ר לתוך כלי שיאסוך את הנוזלים.
- נשפוך את החלב והסוכר לתוך סיר ונחמם על אש בינונית עד שאנחנו רואים אדים שיוצאים מהחלב, חשוב לשין לב שלא להרתיח את החלב ןלא לחמם יתר על המידה. למדוייקים בנינו, חום החלב צריך להיות בין 60 ל-70 מעלות
- בזמן שהחלב מתחם, ניקח כף מדידה (15 מ״ל) ונמדוד לתןך ספל או כוס כף ממיץ הג׳ינג׳ר.
- לאחר שהחלב התחמם לטמפרטורה הרצויה, נמזוג לתוך הספל עם מיץ הג׳ינג׳ר כחצי כוס חלב מחומם (125 מ״ל).
- לאחר שמזגנו את החלב, לא נוגעים ולא מערבבים ומניחים למעדן להתמצק.
- אחרי 15 דקות ניתן להנות מהמעדן חם, או לקרר ולאכול אותו קר.