מצרכים
תבנית אינגליש מלבנית באורך 25 ס״מ
עוגה:
- 4 ביצים
- כוס סוכר (200 גרם)
- כוס וחצי קמח לבן (210 גרם)
- שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 200 גרם חמאה
- חצי כפית מחית וניל
- גרידת לימון
סירופ לימון:
- 100 מ״ל מיץ לימון
- 3 כפות מים (45 מל)
- 150 גרם אבקת סוכר
לימון מסוכר:
- קליפות לימון
- 100 גרם סוכר (חצי כוס)
- 100 מ״ל מים
אייסינג:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
- עוגה:
- מתחילים להקציף ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- את החמאה בטמפרטורת החדר נערבב שתהיה מעט נוזלית ונוסיף אותה להטמעה.
- את הקמח ואבקת האפייה נערבב יחד וננפה פנימה, נוסיף וניל וגרידת לימון ונערבב היטב עד לאיחוד.
- נאפה את העוגה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 50 דקות (מומלץ לבדוק לפני היציאה מהתנור)
- סירופ:
- בזמן שהעוגה נאפית נכין את הסירופ על ידי הרתחת מיץ הלימון, מים ואבקת סוכר ונניח בצד לקירור.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את כל הסירופ ונותנים לו להיספג.
- לימון מסוכר:
- מקלפים קליפת לימון הכי דק שאפשר, בלי החלק הלבן- הוא מר.
- חותכים לגפרורים דקים.
- מרתיחים במים את הקליפה 3 פעמים כדי להוציא את המרירות. כל פעם מביאים לרתיחה, שופכים, ממלאים מים חדשים ומרתיחים שוב.
- בפעם הבאה מבשלים את קליפות הלימון במים וסוכר יחד עד שנדבק לזה סירופ מתוק.
- אייסינג:
- מערבבים יחד את המרכיבים ומעבירים לסקוויזר או שק זילוף עם חור דקיק.
- מדלפים את האייסנג
- מסדרים קליפות לימון מעל העוגה
- תהנו! 😊